Bliv en selvsikker sanker

Velkommen til dit online klasseværelse - Uanset om du er nybegynder eller professionel, leder efter en ny hobby eller inspiration, kan du tage det med herfra. Når som helst. Hvor som helst.

På kurset "Dit Vilde Spisekammer" lærer du:

At blive en uafhængig og sikker sanker, der selvsikkert nærer dig selv med masser af vilde planter. Programmet inkluderer videolektioner, kompendier, et studieforum og et bevis for færdiggørelse.

  • Sankeregler - både de sikkerhedsmæssige og de etiske
  • hvordan du sanker og omdanner din høst til måltider
  • Forståelse for den nordiske kultur og tradition for at samle
  • Hvordan du opbygger et måltid - og et forrådskammer
  • Høst og konservering
  • At inkorporere vilde urter i din hverdagskost

 

 

Bliv en uafhængig sanker, der selvsikkert nærer dig selv med snesevis af vilde planter


Du får:

  • 12 moduler med kompendier, video og audio
  • Adgang til online studieforum
  • Diplom for gennemførsel
Meld dig til "Dit Vilde Spisekammer" her

 

Forløbet strækker sig over 12 moduler fordelt under fem overskrifter og dækker over følgende:

 

DEL I: Forstå vild mad

Første del af forløbet er fordelt på modul 1 og modul 2. Her får du den indsigt du har brug for, for at forstå vild mad. Del I giver dig værktøjerne, ideer, indhold og perspektiv, der vil hjælpe dig til at blive en mere succesfuld sanker.

 

DEL II: Planterne 

Hele del III er pakket ned i Modul 3. Denne del af forløbet dækker nogle få af de mange hundrede planter der vokser i de vilde landskaber. Planterne er alle almindelige og vigtige og er her præsenteret for at give dig de detaljer du har brug for, for at lære dem godt at kende.

 

DEL III: Metoder til at forlænge fødevares holdbarhed 

Del III handler om anvendelse! Hvordan du får din høst konserveret så du kan gemme den og nyde godt af smag og næringsindholdet – året rundt. Del III er fordelt på modul 4 og modul 5 og strækker sig over to uger. Opbygning af måltidet og inkorporering af vilde urter samt metoder til at forlænge fødevares holdbarhed vil fylde væsentligt i denne del.

 

DEL IV: Køkkenteori og praktik 

I denne del af forløbet bygger vi sammen et vildt spisekammer op til dig. Du får en ugentlig praktisk udfordring at øve og lave derhjemme. Udfordringerne er enkle og har forskellige niveauer, så uanset hvor erfaren du er og hvor meget tid du har, vil du være i stand til at gennemføre. Del IV er fordelt på modulerne fra 6 til og med 10

 

DEL V: Potentialet for mad fra de vilde landskaber 

Mens potentialet for vild mad klart skinner gennem på dette forløb, vil vi alligevel dedikere hele den afsluttende del til netop dette. Del IV giver information, perspektiv og motivation for at fremme mere aktiv brug af mad fra de vilde landskaber. Denne afsluttende Del som omfatter modul 11 og modul 12 vil også berøre fødevareernæring.

 

Tilmeld dig onlineforløbet her