Drømmer du om at opdage nye fødevarer, spise bedre og mere lokalt og springe pesticiderne og food miles over?

Der er mange fordele ved at spise mad fra det vilde landskab. Planter som brændenælde, skvalderkål, ramsløg og gåsefod kan på den rette årstid plukkes frit i naturen.

Listen over råvarer fra de vilde landskaber (der kan indsamles af alle ganske gratis) er lang og dette onlineforløb guider dig sikkert gennem alle stadier af processen fra naturen, gennem høsten og ind i dit køkken og spisekammer, alt imens selve høsten i de vilde landskaber øger vores kendskab til mulighederne i vores egne naturlandskaber og bringer sæsonerne tilbage til køkkenet.

Vi er i Norden få mennesker og meget natur. Derfor har vi naturlig adgang til store mængder planter, svampe, kød, fisk, bær og frugter, som kan høstes i de vilde landskaber. Disse kan vi udnytte i langt højere grad, end vi gør i dag.

Hvad får du konkret ud af at deltage....

Kompendier

Forløbet består af 12 moduler, der frigives med 7 dages mellemrum, så der er tid til at arbejde med materialet, før næste modul udsendes. Hvert modul indeholder et kompendie med opgaver, en lydfil samt en eller flere videoer der alle handler om modulets emne.

Studieforum

Du vil blive tilknyttet en online studiegruppe så du kan dele dine resultater og erfaringer. En unik mulighed for at lære noget af nogen, som ikke tænker og arbejder præcis ligesom dig

 Når du har deltaget i forløbet...

1) ved du hvordan du identifiserer vilde urter - også selvom du aldrig har prøvet det før

2) behersker du 6 konserveringsmetoder som udgør fundamentet til et bæredygtigt spisekammer

3) kan du tilberede måltider med vilde urter uden uforholdsmæssig tøven

4) er du i stand til at opbygge et forrådskammer af urter i form af fermenteringer, vildgæringer, urter i olie, eddike, teer og meget mere


 

"dit vilde spisekammer"

1295,-

inkl. moms

I dette 12 ugers (20 timers) online forløb vil jeg vise dig hvor og hvordan du finder vilde planter og hvordan du kan konservere dem så du kan implementere dem i din kost - året rundt. 

Dette kursus begynder med en kort introduktion til planter fra de vilde landskaber og grundlæggende en forklaring på, hvad der er muligt inden for fødevarekonservering. Derefter en forklaring på de faktorer, der får mad til at forringes. Når du forstår det, fortsætter du med at studere de forskellige måder, fødevarer kan konserveres ved ændring af miljøforholdene (f.eks.: temperatur, fugtindhold osv.) Du får også den håndgribelige værktøjer til at identificere vilde planter og opskrifter og inspiration lige til at tage med i dit eget køkken.

Forløbet er til dig, der vil have principperne helt ind under huden.

  • Måske er du allerede i gang med at sanke men vil gerne implementere flere vilde urter i din kost.

  • Måske vil du gerne i gang med at sanke, men ved ikke helt hvor du skal starte eller hvordan du skal bruge din høst.

  • Måske leder du efter nye råvarer der kan inspirere dig til at lave endnu bedre måltider.

Når du har gennemført kurset, vil du være i stand til at finde, høste og konservere vilde planter så de kan blive en naturlig del af din hverdag og din kost.